Gliceryna
Gliceryna (CAS 56-81-5, INCI Glycerin) to propano-1,2,3-triol, słodki, syropowaty produkt uboczny wytwarzania mydła i rozszczepiania tłuszczów. Dostarczana w postaci surowej o stężeniu około 80 procent lub rafinowana do 99.5 procent, jest najczęściej stosowanym humektantem w pielęgnacji osobistej.
Cosmetics & skincarePharmaceutical formulationsFood & beverage+5 more
OleochemicalsZobacz Szczegóły →